Backlink Nedir, Ne İşe Yarar?

Backlink nedir anlatan ve neden önemli olduğunu gösteren görsel

Senelerdir SEO üzerine farklı web siteleri optimize etme fırsatı yakaladım. Şimdi de, işletmelerin en sık karşılaştığı zorluklardan biri olan backlink konusunu derinlemesine ele alıyorum.

Bu yazıda, marka değeriniz ve dijital varlığınız için kritik bilgileri keşfedeceksiniz:

  • 🚀 Backlink nedir ve markanız için neden hayati önem taşır?
  • 🚀 Kaliteli backlinkleri nasıl keşfeder ve kazanırsınız?
  • 🚀 Anchor tiplerinden backlink niteliklerine kadar her detay ve stratejik ipucu.

Eğer rekabette bir adım öne geçmek ve daha fazla müşteri kazanmak istiyorsanız, işletmeniz için doğru backlink stratejisini inşa etmelisiniz.

Herkes toplandıysa şimdi daha yakından bakalım.

Backlink Nedir?

Backlink, bir internet sitesinin başka bir internet sitesine vermiş olduğu geri bağlantıdır. Google ve Bing gibi arama motorları, sayfaların backlink sayısını ve niteliğini bir sinyal olarak değerlendirir. Arama sonuçlarında sayfa görünürlüğünü artırmak için önemli bir çalışmadır.

SEO çalışmasının bir parçası olarak nitelendirmek doğru olur. Sonuçta, arama motorlarında görünürlük artışını sağlamak için yapılan her şey bir SEO’dur.

PageRank nedir ve nasıl çalışır
Sayfanıza aldığınız backlinkler, PageRank değerinizi artırabilir.

İnternet sitenizin veya yerel işletmenizin görünürlüğünü artıracak taktikler verdiğim SEO Nedir ve Nasıl Yapılır? yazıma kesinlikle göz atın.

Her sektöre uygun SEO stratejileri paylaşmanın yanında hemen şimdi uygulayabileceğiniz checklistler paylaştım.

Konuyu tekrardan dış bağlantılara çevirelim. Aslında, Google geçtiğimiz senelerde link building’in (iç ve dış linkler), sıralamaya etki etmediğini söylemişti. Daha sonradan yapılan çalışmalara göre Google’ın doğruyu söylemediği ortaya çıktı.

Konuyla alakalı Reddit’te paylaşılan bir gönderi:

Elbette bunlar sadece bir topluluğun bireysel düşünceleri. O yüzden bu alanda yapılmış çalışmalara bakmak daha mantıklı olur.

Search Engine Land’in 6 Haziran 2024 tarihinde yayınladığı çalışmaya göre: Arama sonuçlarında ilk 10 içerisinde yer alan %96 sayfa, 1.000+ benzersiz domainden gelen geri bağlantıya sahip.

Farklı adreslerden sayfanıza aldığınız geri bağlantılar görünürlüğünüzü önemli ölçüde artırabilir.

Ayrıca Google SEO’dan ziyade, yerel SEO çalışmalarında da bağlantılar oldukça önemli.

E harika değil mi? Backlink alalım ve sayfalarımızın görünürlüğü artsın, trafik uçsun. Bu düşünce kesinlikle yanlış. Ne demek istediğimi, sayfanın iyi backlink nasıl alınır başlığı altında öğreneceksiniz.

Backlink Ne İşe Yarar?

Backlink, dijital varlıklarınızın görünürlüğünü artırmaya yarar. Kaliteli ve doğal geri bağlantılar sayesinde ziyaretçi sayınızı artırabilir ve daha fazla müşteriye ulaşabilirsiniz.

Geri bağlantıların çalışma yapısı aslında oldukça basit. Arama motorları, sinyaller üzerine çalışır. Bu sinyalin en çok duyulduğu noktaysa “sosyal medya sinyalleri”.

Sayfalara verilen bağlantılar da bir otorite sinyali olarak algılanabilir. Daha otoriter bir yazı, rakiplerine göre daha iyi bir görünürlüğe sahip olur.

Burada birçok kişinin kaçırdığı bir nokta daha var.

Daha fazla kaliteli backlink, daha görünür bir sayfa demek. Burada herkes hem fikir.

Ancak, arama sonuçlarında 1. sırada yer alan sayfalar, 2 ila 10. sırada yer alan sayfalara kıyasla 3.8 kat daha fazla backlink aldığını ortaya koyan çalışmalar var.

Kısacası denklem şöyle:

Kaliteli backlink -> yüksek sıralama

Yüksek sıralama -> daha fazla backlink

İlgili çalışma, 20 Kasım 2024 tarihinde Backlinko adresinden yayınlandı. Bu bağlantıdan çalışmanın detaylarını okuyabilirsiniz: We Analyzed 11.8 Million Google Search Results Here’s What We Learned About SEO

Özetle backlink, bir güvenilirlik faktörü veya sensoru olarak nitelendirilebilir. Daha güvenilir sonuçlar, daha yüksek görünürlüğe sahip oluyor.

Backlink Türleri Nelerdir?

Backlink türleri aşağıdaki gibidir:

  • NoFollow
  • DoFollow
  • Sponsored
  • UGC – User Generated Content

NoFollow Backlink Nedir?

Nofollow bağlantılar, sayfanın HTML’i içerisinde yer alan rel=”nofollow” etiketine sahip geri bağlantılardır. NoFollow geri bağlantı Googlebot’a, bu sayfayı görmezden gel demenin bir yolu. Çünkü, bu tür bağlantılar PageRank’ı aktarmaz.

HTML kodu içerisinde nofollow backlink yer alan bir bağlantı
Metnin HTML’i içerisindeki “rel” etiketinde yer alan “nofollow” etiketi, o bağlantının nofollow backlink olduğunu işaret eder.

PageRank, sayfa otoritesi olarak değerlendirilebilir. Evet, domain otoritesi ve sayfa otoritesi farklıdır.

Bu tip bağlantılar genellikle, otoritesi ve güvenilirliği tartışılır ya da sayfayla alakası olmayan bağlantılar için kullanılır.

Nofollow bağlantıların çıkış noktası, 2005 yılında kullanılan yorum spamine dayanıyor. Google, MSN Search ve Yahoo ile işbirliği yaparak, o yıllarda sayfa yöneticileri tarafından arama sonuçlarını manipüle etmek için kullanılan yorum spamini nofollow bağlantılarla birlikte engelledi.

Tam olarak bu sebepten dolayı, SEO camiası bugüne kadarki süreçte ikiye bölünmüş durumda.

Bir tarafta nofollow bağlantıların hiçbir işe yaramadığını savunanlar, diğer tarafta nofollow bağlantıların etkili olduğu ancak dofollow bağlantılar kadar iyi olmadığını savunanlar.

Kişisel görüşümü soracak olursanız, nofollow bağlantılar elbette etkili. Ama, nerden aldığınızın oldukça büyük bir önemi var.

Neden önemli olduğunu düşündüğümü soracak olursanız hemen açıklayayım:

Büyük reklam bütçeleriyle birlikte yeni bir website oluşturmadıysanız muhtemelen kısıtlı bir trafiğe sahipsinizdir.

Her şeyin sinyaller üzerine döndüğünü zaten belirtmiştim.

Az sayıda kullanıcıya sahip olduğunuzdan dolayı arama botları, sayfanızın kullanışlı olup olmadığını tam olarak algılayamıyor.

Bir örnek vererek konuyu netliğe kavuşturayım:

10.000 kullanıcı -> %80 memnuniyet

1 kullanıcı -> %100 memnuniyet

Kısacası nofollow bağlantılar, doğrudan sıralamaya etki etmiyor olsalar bile dolaylı yoldan oldukça etkilidirler.

DoFollow Backlink Nedir?

DoFollow bağlantılar, sayfanın HTML’i içerisinde rel=”dofollow” etiketine sahip dış bağlantılardır. DoFollow backlinkler, nofollow’a kıyasla karşı sayfalara PageRank’ı aktardığı için en değerli bağlantılardan biridir.

HTML kodu içerisinde dofollow backlink yer alan bir bağlantı
Dofollow backlink, HTML içerisindeki “rel” etiketinde “dofollow” olarak işaretlenmiş bağlantılardır.

Burada hemen bir parantez açayım:

Eğer bir bağlantı, “nofollow” veya “dofollow” etiketi içermiyorsa, ilgili bağlantı “dofollow” olarak nitelendirilir.

Kısacası bağlantı bölümü boşsa bu bağlantının dofollow olduğunu söyleyebilmek mümkün.

Backlink olarak alınan dofollow bağlantılar doğrudan arama sonuçlarına etki ettiği konusunda tartışmalar olsa da yapılan çalışmalar, dolaylı veya doğrudan fark etmeksizin bu tür backlinklerin arama sıralamalarında artış sağladığını ortaya koyuyor.

Hatta Bing Webmaster Tools kullandıysanız şu uyarıyla kesinlikle karşılaşmışsınızdır:

Web siteniz, yüksek kaliteli etki alanlarından gelen yeterli sayıda bağlantıya sahip değil. Bu, çevrimiçi görünürlüğünüzü olumsuz etkileyebilir.

Google için backlinklerin etkisi tartışılsa da bu durum Bing için geçerli değil.

Ayrıca Bing’e benzer bir algoritmaya sahip olan SearchGPT’de de benzer bir durum geçerli.

  • SEO 101: Internal linkler -veya iç bağlantılar- dofollow bağlantılar olmalıdır.

Sponsored Backlink Nedir?

Sponsored backlink, bağlantının HTML kodu içerisinde yer alan rel=”sponsored” özniteliğidir. Sponsorlu bağlantılar için tercih edilir, dofollow backlinkler kadar işlevli görülmese de arama sonuçlarına etki ettiği düşünülmektedir.

HTML kodu içerisinde sponsored backlink yer alan bir bağlantı
Sponsored backlinkler, sponsorlu bağlantılar için kullanılmalıdır.

Günümüzde sponsorluk anlaşması aşikar olsa da “dofollow” backlink vermenin daha iyi olduğu düşünüldüğü için ilgili bağlantıların “sponsored” olarak işaretlenmediği olabiliyor.

Bana soracak olursanız, her bir backlink türü oldukça önemli. Yanlış işaretlemeler yapmak, düşük bir ihtimal olsa da algoritmik cezalara sebep olabileceğinden bence en iyisi garantiye oynamak.

UGC Backlink Nedir? – (User Generated Content)

UGC backlink veya User Generated Content, kullanıcılar tarafından oluşturulmuş bağlantıları ifade eder. Bağlantının HTML’i içerisinde rel=”UGC” olarak işaretlenir. Bu tür bağlantılar, genellikle forum gönderileri veya sayfa yorumları için kullanılırlar.

HTML kodu içerisinde UGC  backlink yer alan bir bağlantı
Genellikle yorumlar veya forum sayfalarında paylaşılan bağlantılar UGC olarak işaretlenir.

Reddit gibi forum platformlarının arama motorlarında artan performansından dolayı UGC bağlantılar da oldukça önemli olabilir.

Şimdi kendi görüşlerimi aktarayım:

UGC bağlantılar Googlebot gibi botlar tarafından, markanın bilinirliğini artıran bağlantılar olarak nitelendiriliyor olabilir.

Özetle, “insanlar bu sayfayı konuşuyor.” demek, en azından benim açımdan mantıklı.

Hangi Backlink Türü Daha İyi?

Bu soru, SEO camiasında oldukça fazla sorulsa da, bence en can alıcı kısmı hangi tür backlinkten ne kadar alınması gerektiği.

Tüm backlink türleri bir denge içerisinde yer almalı. Eğer SEMRush kullandıysanız ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

SEMRush’ın backlink denetleyicisinde, backlink türlerinin yüzdesel dağılımlarını görebilmeniz mümkün.

%100 dofollow link paylaşımı ne kadar doğru değilse, %100 nofollow link paylaşımı da o kadar doğru değil.

Sadece tek bir backlink türünü almak için uğraşmamalısınız. Her bir türden eşit sayılabilecek seviyede backlinkler almalısınız.

Zararlı Backlink Nedir? – (Toxic Backlink)

Toxic backlink, makineler yardımıyla oluşturulan değersiz ve tehlikeli sayfalardan web sitelere yönlendirilen zararlı bağlantılardır. Düzenli olarak toxic backlink denetimi yapmamak, sayfaların görünürlüğünü düşürebilir ve bu da SEO performansını kötü yönde etkiler.

Halihazırda bir internet sayfanız varsa, Semrush veya Ahrefs gibi zararlı backlink yönetimi araçlarını kullanarak hiçbir değeri olmayan sayfalardan bağlantı aldığınızı görmüş olabilirsiniz.

Hatta bu tür zararlı backlink sağlayan web siteleri, çoğu zaman “görünürlüğünüzü artıracak SEO backlink hizmeti” satarlar.

Kaliteli Backlink vs Toxic Backlink
Kaliteli Backlink vs Toxic Backlink
  • SEO 101: Zararlı bağlantıları SEO araçları üzerinden denetleyebilir ve Google Search Console üzerinden disavow listesine aktarabilirsiniz.

Dijital varlığınıza yapabileceğiniz en kötü şey zararlı backlink alımı olabilir. Toxic backlinkler, genellikle her ay denetlenmeli ve Google Search Console üzerinden disavow olarak eklenmeli.

GSC’ye yükleyebildiğiniz bu liste, aslında bir nevi Google’a, benim bu sayfalarla bir bağım yok demenin bir yolu.

Önemli olan backlink sayısı değil, kalitesi. Black Hat SEO ile binlerce bot backlink almak yerine bir adet kaliteli backlink almak çok daha iyi.

Kaliteli Backlink Nasıl Alınır?

Kaliteli backlink almak, başlangıç aşamasında oldukça zorlayıcı gözükse de farklı Off-Page SEO stratejileri geliştirerek organik ve kaliteli backlink alabilmek mümkün.

Kaliteli backlink almak için aşağıdaki taktikleri kullanabilirsiniz:

  • Forum gönderileri oluşturma -> UGC backlink
  • Yerel sayfalarda profil oluşturun -> Nofollow
  • Konuk Yazarlık (Guest Blogging) -> Dofollow
  • Paylaşılabilir içerikler oluşturma -> Dofollow + Nofollow
  • Rakip boşluk analizi (Backlink Gap) -> Genel
  • Kırık bağlantılar (Broken Link) -> Genel
  • İnfografikler ve görsel içerikler -> Dofollow + Nofollow
  • Basın bültenleri ve haber paylaşımları -> Dofollow + Nofollow
  • Sosyal medya ve içerik pazarlaması -> Nofollow + UGC
  • İş ortaklıkları ve ortak projeler -> Dofollow
  • Kaynak sayfalarına dahil olma -> Dofollow + Nofollow
  • Podcast ve Webinar katılımı -> Dofollow + Nofollow
  • Reklam ve sponsorluklar -> Sponsored
  • Eğitim ve online kurslar -> Genel

Backlink alırken şu hatayı yapmayın:

https://twitter.com/nathangotch/status/1758523324194304428

Forum Gönderileri Oluşturarak Backlink Nasıl Alınır?

Alanınıza uygun kullanıcı forumlarını araştırın ve bu forumlarda konu başlıklar oluşturun. Bu tür platformlar daha çok kullanıcıların oluşturduğu topluluklar olduğundan resmi dilden uzak, hedef kitlenize uygun bir gönderi oluşturmak ve bu gönderi içerisinde sayfanıza bağlantı vermeniz backlink kazanmanızı sağlayabilir.

Eğer internet sayfanız yeniyse hem marka bilinirliği hem de UGC backlink’i işinize yarayabilir.

Yeni bir siteyseniz otorite puanınız da oldukça düşüktür. Bu yüzden, ilgili alanda SEO uyumlu forum gönderileri oluşturarak aylık olarak sitenize trafik çekebilmeniz mümkün.

Böylelikle, hem backlink, hem bilinirlik ve hem de trafik kazanabilirsiniz.

Yerel Sayfalarda Profil Oluşturarak Backlink Nasıl Alınır?

Yerel bir işletmeyseniz backlink alabileceğiniz birçok yerel dizinler sayfaları yer alıyor. İşletmenizi, YEP benzeri platformlara kaydederek profil backlinki alabilirsiniz.

Böylelikle hem işletmenize müşteri çekebilir hem de otoritenizi artırabilirsiniz.

Basit ama etkili bir backlink alma taktiği.

Konuk Yazarlık Yaparak Nasıl Backlink Alınır?

Konuk yazarlık yaparak internet sayfanıza backlink alabilmeniz mümkün. Alanınıza göre uygun içerikler oluşturarak bu içerikleri konuk yazarlık kabul eden platformlarda paylaşabilirsiniz.

Örneğin, B2B tarafı için başarı hikayesi veya benzer şeyler etkili olabilir. Konuk yazarlık konusu epey geniş bir alanda uygulanabileceği için içerik fikirleri sektörden sektöre değişkenlik gösterebilir.

Paylaşılabilir İçerikler Oluşturarak Nasıl Backlink Alınır?

Medyanın seveceği türde veya bağımsız içerik üreticilerinin paylaşabileceği türden içerikler oluşturarak sayfanıza backlink alabilmeniz mümkün.

Araştırmalar, anketler ve daha önce yayınlanan benzer içeriklere kıyasla yeni bilgiler içeren yazılar oluşturmak doğal olarak backlink almanızı sağlayabilir.

Backlink Boşluk Analizi (Backlink Gap) Yaparak Backlink Nasıl Alınır?

Rekabet içerisinde olduğunuz veya sizden çok daha güçlü bir otoriteye sahip işletmeyi, kendi sayfanızla karşılaştırarak yeni backlinkler alabilirsiniz.

Semrush ve Ahrefs gibi SEO tool’ları sayesinde backlink gap araştırması yapabilir ve rakiplerinizin hangi sayfalardan backlink aldığını inceleyebilirsiniz.

Bu başlık altında uygulayabileceğiniz birçok farklı strateji var.

Backlink Gap stratejileri arasından benim en çok beğendiğim taktik ise şu:

Rakibinizin en çok backlink alan sayfalarını tespit edin. Backlink sayısı yüksek sayfaları, backlink aldığı anchor textler üzerinden inceleyin. Güncelliğini yitiren sayfalar zamanla güncellenebileceğinden dolayı, o sayfada backlink almaya sebep olabilecek bir yer silinmiş olabilir.

Anchor text’inde bilgi içeren ancak içeriğin aslında o bilginin yer almadığı sayfaları tespit edin ve siz benzer konuda bir yazı yayınlayın.

Bir örnek vererek konuyu daha net bir şekilde aktarayım:

  • Benim 2021 yılında yayınladığım bir yazım var ve bu sayfada 100 backlink var.
  • Bu bağlantıların çoğu “Doğru SEO çalışmalarının %95’i başarılı oluyor” anchor text’ine sahip.
  • Ancak, zamanla yapılan revizyonlarla içerikten bu bilgi ve istatistik silinmiş.

SEO 101: Sayfaların zaman içerisindeki sürümlerini archive.org adresinden kontrol edin.

İlgili konuya ait benzer bir yazı yayınlayarak o sayfaya backlink veren editörlerle iletişime geçerek ilgili sayfaların güncelliğini yitirdiğini ve sizin yayınladığınız yazıda güncel bir bilgi yer aldığını söyleyebilirsiniz.

Elbette bu taktik her zaman ve her yerde uygulanamaz. kendi stratejilerinizi geliştirerek doğal ve kaliteli backlinkler alabilirsiniz. Bu taktik, sadece benim beğendiğim bir “backlink devşirme” taktiğiydi.

Kırık Bağlantılar Sayesinde Backlink Nasıl Alınır?

Backlink aldığınız bir sayfayı veya görseli silmiş olabilirsiniz. Bu noktada, ilgili sayfadan sizin sayfanıza gelmek isteyen ziyaretçiler 404 sayfasıyla karşılaşırlar.

Kaliteli bir backlink almış ancak 404 sayfaya düşen kırık bağlantıları, varsa ilgili yazının yeni sürümüne, yoksa ana sayfaya yönlendirebilirsiniz.

Bu taktiği hem kendi sayfalarınız için hem de rakiplerinizin sayfaları için uygulayabilirsiniz.

İnfografikler ve Görsel İçerikler Sayesinde Backlink Nasıl Alınır?

İnfografikler ve görseller, paylaşıma en açık içeriklerdir. Bu yüzden yayınladığınız yazılarda infografiklere ve görsellere yer verdiğinizden emin olun.

Yayınladığınız infografikleri ve görselleri kullanan sayfalar muhtemelen sayfanıza bağlantı verecektir.

Eğer backlink vermeden içeriklerinizi kullanan bir sayfa varsa, iletişime geçerek durumu düzeltmesini isteyebilirsiniz.

Bu sayfaya mutlaka göz atın: Creative Commons CC BY 4.0

CC BY 4.0 lisansıyla birlikte içerikleriniz sadece bağlantı verilerek kullanılabilir. Eğer bağlantı verilmeden kullanılan bir içeriğiniz varsa, içeriğinizin sadece CC BY 4.0 lisansıyla kullanılabileceğini hatırlatabilirsiniz.

Basın Bültenleri ve Haber Paylaşımlarıyla Backlink Almak

Ürün güncellemesi veya yeni ürün duyurusuyla alakalı basın bültenleri hazırlayarak haber paylaşımlarından backlink alabilmeniz mümkün.

Bu noktada en önemli husus, iyi bir ürün ortaya koymak ve bunu basın bülteniyle ilgi çekici hale getirmek.

Özellikle globale oynayan bir işletmeyseniz medya kanallarına her gün yüzlerce basın bülteni gönderildiğinin farkında olmalısınız.

Tonlarca basın bülteninin arasından sıyrılmanız ve haber editörlerinin ilgisini çekmeniz gerek.

Sosyal medya ve içerik pazarlaması

Sosyal medyada aktif olarak içerik üreterek backlink alabilmek mümkün. Backlink almak için en güçlü yöntem sosyal medyada içerik üretmek olmasa da, viral bir içerik birden fazla backlink almanızı sağlayabilir.

Yazılarınızla uyguladığınız içerik pazarlaması ve backlink alma taktiklerini videolarınızda da uygulayabilirsiniz.

Bu dediğime en güzel örnek infografikler ve görseller.

İş Ortaklıkları ve Ortak Projeler

Sektörünüzdeki diğer işletmelerle işbirliği yaparak ortak projeler geliştirin. Bu tür işbirlikleri, karşılıklı olarak backlink kazanımı sağlar.

Kaynak Sayfalarına Dahil Olma

Sayfanızda sunduğunuz değerli bilgiler için ilgili kaynak sayfalarına başvurun. Eğitim, rehber ve referans sayfaları, kaliteli backlink alımı için ideal sayfalar olabilirler.

Bunun dışında, yazılarında kaynak gösteren sayfalarla da iletişime geçebilirsiniz. Eğer kaynak göstermek için yeteri kadar güçlü bir yazı oluşturduysanız backlink alma ihtimaliniz o kadar yüksek.

Podcast ve Webinar Katılımı

Sektörünüzle ilgili pdcastlerde veya webinarlarda konuşmacı olarak yer alın. Bu tür platformlarda genellikle konuşmacıların web sitelerine bağlantı verilir.

Podcast veya webinarlar sesli içerikler, nasıl backlink alabiliriz ki?

Bazı platformlar, yayınladıkları podcast veya webinarları bir özet şeklinde bloglarında paylaşabilirler.

Eğer paylaşıyorlarsa muhtemelen sayfanıza da yer vereceklerdir.

Reklam ve Sponsorluklar

Sektörünüzde yapılan etkinliklere sponsor olabilir veya farklı sayfalara reklam verebilirsiniz.

Bu noktada backlink satan sayfalara yönlenmenize gerek yok. Hem daha pahalı bir seçenek, hem de ilgili sayfalar arasında sadece domain otoritesi ve trafiğe önem veren sayfalar yer alabilir.

Sektörünüzde bilinen veya yeni yeni gelişen sayfaları tespit ederek reklamlar verebilirsiniz. Böylesi çok daha sağlıklı olacaktır.

Eğitim ve Online Kurslar Sunma

Kendi alanınızda eğitim materyalleri veya online kurslar oluşturun. Eğitim platformlarında ve üniversite sayfalarında backlink kazanabilirsiniz.

Kaliteli Backlink Elde Etme İpuçları:

  • Doğal Olun: Backlinklerinizi organik yollarla elde etmeye özen gösterin. Satın alınmış veya yapay olarak oluşturulmuş bağlantılar, arama motorları tarafından cezalandırılabilir.
  • İlgili ve Otoriter Sitelerle Çalışın: Backlink aldığınız sitelerin sektörünüzle ilgili ve yüksek otoriteye sahip olmasına dikkat edin. Bu tür sitelerden gelen bağlantılar daha değerli kabul edilir.
  • Çeşitlilik Sağlayın: Farklı kaynaklardan backlink almak, profilinizi çeşitlendirir ve daha doğal görünmesini sağlar.
  • İçeriğinizi Sürekli Güncelleyin: Güncel ve taze içerikler, sürekli olarak backlink kazanma şansınızı artırır.
  • İletişim Kurun: Diğer web sitesi sahipleri ve blog yazarları ile ilişkiler geliştirin. Bu ilişkiler, gelecekte backlink alma fırsatlarınızı artırır.

Bu konuya son bir ekleme daha yapayım:

Backlink almak için uygulayabileceğiniz taktiklerin size karşı da kullanılabileceğini unutmayın.

Bu noktada kaybettiğiniz backlinkleri takip etmek de oldukça önemli.

Rakiplerin SEO danışmanlığıyla arama motorlarındaki görünürlüğünü artırıyor. Peki sen ne yapıyorsun?

Benimle iletişime geç, kazanmana engel olan hataları çözelim ve içindeki gizemi ortaya çıkaralım!

  • 🚀 Web sitenin arama sonuçlarında görünürlüğünü artıran etkili çözümler.
  • 🚀 Rakiplerinden geri kalmana neden olan SEO eksiklerini hızla giderme.
  • 🚀 Organik trafik kaybını önlemek için backlink ve içerik optimizasyonu.

Psst! Ücretsiz SEO Audit’i Sakın Kaçırma!

İşletmeni bir sonraki adıma taşımak için, şimdi ücretsiz SEO Audit talebinde bulun. Tamamen organik bir biçimde müşterilerini nasıl artırabiliriz planlayalım!